Τηλεπικοινωνιακό rebound στην Ευρώπη

Με οριακά κέρδη κινούνται τώρα οι κυριότερες των ευρωαγορών, καθώς ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος ανακάμπτει και συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, μετά τα χθεσινά απογοητευτικά αποτελέσματα της Nokia.

Το πρόσημό τους σε θετικό μετέβαλαν οι δείκτες των κυριότερων χρηματιστηρίων της Ευρώπης, καθώς αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον για τηλεπικοινωνιακές μετοχές, που βρέθηκαν σημαντικά χαμηλότερα μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της Nokia.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100, άλλαξε το πρόσημό του σε θετικό, μετά την υποχώρηση των πιέσεων στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και εν όψει προβλέψεων των αναλυτών περί θετικού ανοίγματος στη Wall. Στις 5.236 μονάδες και το 0,14% διαμορφώνεται τώρα ο αγγλικός δείκτης.

Με άνοδο κατά 0,31% κινείται ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.603 μονάδες, ακολουθώντας τις βρετανικές τάσεις για αγορά τηλεπικοινωνιακών μετοχών, μετά τη χθεσινή απογοητευτική για τον κλάδο ημέρα εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, εξαφάνισε τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς οι κλυδωνισμοί στην αγορά εργασίας, που προέρχονται από της συζητήσεις ανάμεσα στους εργοδότες και στο πανίσχυρο συνδικάτο IG Metal, επεκτάθηκαν και στο χρηματιστήριο. Στo +0,12% κινείται τώρα ο γερμανικός δείκτης στο επίπεδο των 5.269 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v