Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία

Τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων 14 μηνών κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία τον Μάρτιο, παρέχοντας μια περαιτέρω ένδειξη σχετικά με την ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία
Άνοδο υψηλότερη από ότι αναμενόταν κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία τον Μάρτιο, σημειώνοντας μάλιστα τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων 14 μηνών, δίνοντας μια τελευταία ένδειξη για την ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Οι δαπάνες των καταναλωτών σε αγαθά αυξήθηκαν 1,2%, κυρίως εξαιτίας των υψηλών αγορών ειδών νοικοκυριού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εθνικού στατιστικού γραφείου Insee.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αντιστοιχούν στο 54% του γαλλικού ΑΕΠ. Η αύξηση του Μαρτίου είναι η δεύτερη στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, παρέχοντας επιπλέον ενδέιξεις σχετικά με το ότι η οικονομία αρχίζει και ακολουθεί ανοδικό ρυθμό.

Εταιρίες όπως η L’ Oreal εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν καθώς η ζήτηση ανακάμπτει. Η Clarins SA, κατασκευάστρια εταιρία καλλυντικών, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 8,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v