Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη λόγω Microsoft

Πτωτική είναι η τάση στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δείχνουν να επηρεάζονται αρνητικά από την μικρότερη του αναμενόμενου άνοδο των κερδών της Microsoft.

Με πτώση ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι ευρωπαϊκές αγορές, δείχνοντας να επηρεάζονται αρνητικά από την ανακοίνωση για μικρότερη του αναμενόμενου άνοδο των κερδών της Microsoft.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,14% στις 5222,00 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι η τάση για τον DAX ο οποίος χάνει 0,24% πλησιάζοντας τις 5250,02 μονάδες. Και στη Γαλλία, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,41% πέριξ των 4569,83 μονάδων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ”μια ακόμη υποτονική ημέρα” αναμένεται για τις μετοχές εταιριών ηλεκτρονικών υπολογιστών και software, με αιχμή τη SAP, Nokia και την Cap Gemini. Το κλίμα, εκτιμούν οι αναλυτές, βάρυνε μετά την ανακοίνωση της Microsoft για επαναπροσδιορισμό προς τα κάτω των προβλέψεων, για το τρέχον τρίμηνο αλλά και το οικονομικό έτος του 2003. Ήδη χθες, η μετοχή της κορυφαίας εταιρίας υποχώρησε κατά 4,8%, μετά την ανακοίνωση για μικρότερη άνοδο των κερδών από ότι αναμενόταν.

Ωστόσο, θετική ανάσα αναμένεται να δώσουν η Societe Generale, που ανακοίνωσε ανοδικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου και η BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v