Το Xbox ”λυγίζει” τη Microsoft

Άνοδο μικρότερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν τα κέρδη και οι πωλήσεις του τριμήνου της Microsoft, με την ίδια μάλιστα να προβαίνει και σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων για το τρέχον τρίμηνο αλλά και το 2003.

Το Xbox ”λυγίζει” τη Microsoft
Απογοήτευσε η Microsoft επενδυτές και αναλυτές, ανακοινώνοντας ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του τρίτου τριμήνου κατέγραψαν άνοδο μικρότερη από ότι υπολογιζόταν, προχωρώντας μάλιστα και σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του τωρινού τριμήνου και του 2003.

Τα καθαρά έσοδα του κολοσσού πληροφορικής για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν στα 2,74 δισ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 2,45 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις και τα κέρδη της Microsoft δέχτηκαν πλήγμα κυρίως από τις χαμηλές πωλήσεις της κονσόλας για ηλεκτρονικά παιχνίδια Xbox, αλλά και της μείωσης της ζήτησης για προγράμματα προσωπικών υπολογιστών.

Αναλυτές χαρακτήρισαν την ανακοίνωση ιδιαίτερα απογοητευτική, σχολιάζοντας ότι τα κέρδη της Microsoft όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τις εκτιμήσεις, αλλά ακολούθησε και αρνητική προειδοποίηση της εταιρίας.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Τζον Κόνορς, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα οφείλονται κατά μεγάλο βαθμό στις απογοητευτικές πωλήσεις του Xbox.

H Microsoft, η οποία παρουσίασε το Xbox στην Ιαπωνία και την Ευρώπη στη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου, είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις του Xbox θα ανερχόταν στα 4,5-6 εκατ. Τώρα, ο Κόνορς δηλώνει ότι το ποσοστό δεν αναμένεται να υπερβεί τα 4,5 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v