Απώλειες προκάλεσαν στην Ευρώπη Nokia και SAP

Χαμηλότερα οδήγησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, που πιέστηκε από τα αποτελέσματα της Nokia και της SAP. Διευρύνει τις απώλειες ο DAX, μετά την πτώση αεροσκάφους στο κτίριο της Pirelli στο Μιλάνο.

Πιέσεις άσκησαν στον τεχνολογικό και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο τα αποτελέσματα της Nokia και οδήγησαν χαμηλότερα τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Αρνητική επιρροή άσκησαν και δυσμενή μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ, όπως αυτό από τον ”δείκτη των δεικτών” και αυτό από την αγορά εργασίας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100, υποχώρησε κατά 0,66% ως τις 5.229 μονάδες, παρασυρμένος από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο οποίος κινήθηκε πτωτικά.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,58%, ακολουθώντας τη μετοχή της Alcatel, και διαμορφώθηκε στις 4.588 μονάδες.

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και ο γερμανικός δείκτης DAX, στο επίπεδο των 5.258 μονάδων (-1,12%), αφού, εκτός από τη Nokia, και η SAP απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της του τριμήνου.

Την τελευταία ώρα οι απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διευρύνονται, εν μέσω φόβων περί τρομοκρατικού πλήγματος στο Μιλάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v