Τηλεπικοινωνιακές απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες προκάλεσαν στις ευρωαγορές οι πιέσεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, που προκλήθηκαν από τα δυσμενή αποτελέσματα τριμήνου της Ericsson και της Lucent. Αναταράξεις στη γαλλική αγορά από την πρόκριση Λεπέν στο β΄ γύρο των εκλογών.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την ημέρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, λόγω πιέσεων στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, που προκλήθηκαν από τα δυσμενή αποτελέσματα τριμήνου της Ericsson και της Lucent.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.221 μονάδες με απώλειες 0,42%, καθώς τα αποτελέσματα της Reuters προστέθηκαν στο διεθνώς δυσμενές κλίμα για τις τηλεπικοινωνίες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.559 μονάδες, κατά 1,02% χαμηλότερα, με αιχμή της πτώσης την Alcatel και εν μέσω πολιτικο – κοινωνικών αναταράξεων, που ακολούθησαν την πρόκριση Λεπέν στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης DAX αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 1,64% και κινείται στις 5.197 μονάδες, καθώς εκτιμητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι η γερμανική αγορά υπερτιμημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v