Στο 2,5% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ιταλία

Στο 2,5% παρέμεινε ο δείκτης του πληθωρισμού στην Ιταλία τον Απρίλιο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς η άνοδος του πετρελαίου οδήγησε σε αύξηση των τιμών μεταφοράς στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στο 2,5% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ιταλία
Στην αύξηση των τιμών μεταφοράς εξαιτίας της πρόσφατης ανόδου των τιμών του πετρελαίου, οφείλεται η διατήρηση του δείκτη πληθωρισμού της Ιταλίας στο 2,5% τον Απρίλιο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης του πληθωρισμού θα υποχωρούσε στο 2,3%. Τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή παρουσίασαν άνοδο κατά 0,4%.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου είναι σχετικά ανησυχητική. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι τα πρώτα που αφορούν στη διακύμανση του πληθωρισμού τον Απρίλιο μεταξύ των 12 χωρών της ευρωζώνης.

Η αύξηση του πετρελαϊκού κόστους και η επιτάχυνση των οικονομικών μεγεθών αναμένεται να εμποδίσει την υποχώρηση του μέσου όρου του ευρωπαϊκού πληθωρισμού με τους ρυθμούς που αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v