Reuters: Μειωμένα έσοδα κατά 6% για α΄τρίμηνο

Κατά 6% προβλέπεται να μειωθούν τα έσοδα του Reuters Group για το α΄ τρίμηνο του 2002 διαμορφούμενα στα 912 εκ. στερλίνες. Η παραπάνω εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη οφείλεται σε μείωση των συνδρομών.

Reuters: Μειωμένα έσοδα κατά 6% για α΄τρίμηνο
Μειωμένα κατά 6% για το α΄ τρίμηνο του 2002 αναμένονται να είναι τα έσοδα του Reuters Group, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του.

Τα έσοδα του Reuters, που αποτελεί το μεγαλύτερο παροχέα πληροφοριών παγκοσμίως, ανέρχονται σε 912 εκατομμύρια στερλίνες για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ για την ίδια περίοδο το 2001 είχαν διαμορφωθεί στα 970 εκατομμύρια στερλίνες.

Τα αίτια αυτής της κατάστασης συνδέονται με αντίστοιχη μείωση κατά 5-6% των συνδρομών για το α΄ τρίμηνο του 2002 αλλά και με την χρηματοοικονομική υπόσταση θυγατρικών εταιριών του ομίλου οι οποίες παρουσιάζουν μείωση των εσόδων τους για το α΄ τρίμηνο του 2002. Η Instinet επί παραδείγματι, η κυριότητα της οποίας ανήκει κατά 83% στο Reuters ανακοίνωσε μειωμένα έσοδα κατά 39% για την ίδια περίοδο.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη για τα στελέχη της εταιρίας, τα οποία είχαν προβλέψει την παραπάνω μείωση και αποδίδουν το ”φαινόμενο” στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που ”ταλανίζει” σημαντικό τμήμα του πελατολογίου της, ενώ προειδοποίησαν πως βραχυπρόθεσμα δε φαίνεται διέξοδος από το ”τούνελ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v