Ericsson και Λεπέν πιέζουν τις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων και εκτιμήσεων της Ericsson, αλλά και το ”σοκ” από την ανάδειξη του Λεπέν ως δεύτερη δύναμη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Τα αρνητικά αποτελέσματα και οι εκτιμήσεις της Ericsson καθώς και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, οδηγούν τις ευρωπαϊκές αγορές σε διεύρυνση των απωλειών τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχονται ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της σουηδικής κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων Ericsson, μετά την αντίστοιχη προειδοποίηση της κυρίαρχης εταιρίας του κλάδου Nokia.

Επιπλέον, είναι σαφές ότι το κλίμα επιτείνει και η νίκη του ακροδεξιού ηγέτη Ζαν Μαρί Λεπέν έναντι του Λιονέλ Ζοσπέν, για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Στη βρετανική αγορά ωστόσο οι απώλειες περιορίζονται από την άνοδο κατά 12% των μετοχών της ενεργειακής Lattice, ύστερα από την επιβεβαίωση της συγχώνευσής της με την National Grid.

Στο γαλλικό χρηματιστήριο το αρνητικό κλίμα οδηγεί η Alcatel, η οποία υποχωρεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, μη μπορώντας να αντιδράσει στις εκτιμήσεις της μεγαλύτερης ανταγωνιστικής Ericsson.

Επιπλέον, οι αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν ότι οι προοπτικές για τις ευρωαγορές δεν είναι ιδανικές, καθώς αναμένεται να επικρατήσει έντονη κοινωνική και πολιτική αβεβαιότητα, η οποία δεν μπορεί να διασφαλίσει την πορεία της αγοράς.

Στη γερμανική αγορά, τις απώλειες οδηγεί η Siemens, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 5,08%, με την Ericsson να παίζει και εδώ τον καθοριστικό ρόλο. Επιπλέον, πτώση κατά 1,65% σημειώνει και ο τίτλος της Infineon Technologies, ύστερα από την υποβάθμιση του επενδυτικού της χαρακτηρισμού από την Schroder Salomon Smith Barney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v