Σειρά της Ericsson να αναστατώσει τις αγορές

Μετά τη Nokia σειρά πήρε η Ericsson, η δεύτερη μεγαλύτερη του κλάδου, η οποία αναστατώνει τις αγορές με τις απαισιόδοξες προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2002, αλλά και την ανακοίνωση απωλειών στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Σειρά της Ericsson να αναστατώσει τις αγορές
Απώλειες ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Ericsson, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, προβλέποντας μάλιστα ότι οι πωλήσεις του 2002 θα μειωθούν πάνω από 10%.

Επιπλέον, η σουηδική εταιρία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για πώληση μετοχών ύψους 30 δισ. σουηδικών κορόνων (2,9 δισ. δολάρια) προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία περικοπής του κόστους, καθώς και για νέες απολύσεις 17.000 εργαζομένων.

Η συσσώρευση των χρεών και η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κερδοφορίας οδήγησε τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών να περιορίσουν τις δαπάνες τους σε εξοπλισμό το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα η Ericsson να περικόψει το ένα πέμπτο του εργατικού της δυναμικού και να ανακοίνωσε τις πρώτες της απώλειες σε πάνω από 50 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Κουρτ Χέλστρομ, σχολίασε ότι αρκετές είναι οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών που έχουν περικόψει τα επενδυτικά τους σχέδια, προσθέτοντας μάλιστα ότι καθώς οι πωλήσεις θα είναι χαμηλότερες από ότι αναμενόταν, η Ericsson θα επιστρέψει στην κερδοφορία κάποια στιγμή το 2003.

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος κατά επιπλέον 10 δισ. κορόνες αυτό το έτος, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει και σε νέες απολύσεις 17.000 εργαζομένων. Οι παραγγελίες της εταιρίας μειώθηκαν στα 37,7 δισ. κορόνες από το ποσό των 75,5 δισ. κορόνων, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v