Ευρώπη: Εταιρικά νέα χάρισαν διαφορετικά πρόσημα

Διαφορετικά πρόσημα χάρισαν στις ευρωαγορές εταιρικά νέα, προερχόμενα και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού. Τα αποτελέσματα της Exxon οδήγησαν σε πτώση το Λονδίνο, ενώ οι πιέσεις στο φαρμακευτικό κλάδο ταλαιπωρούν το DAX. Με οριακά κέρδη έκλεισε το Παρίσι.

Με ανάμικτα πρόσημα κινήθηκαν την Τρίτη οι κυριότερες ευρωαγορές, με το Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη να καταγράφουν απώλειες, ενώ το Παρίσι μικρά κέρδη.

Η πίεση στον πετρελαϊκό κλάδο, που πυροδοτήθηκε από τα δυσμενή αποτελέσματα της Exxon Mobil οδήγησε το δείκτη FTSE 100 ώστε να καταγράψει πτώση της τάξης του 0,58% μέχρι τις 5.191 μονάδες.

Στο Παρίσι, τα θετικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η STMicroelectronics, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την πορεία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, χάρισαν στον CAC 40 οριακά κέρδη 0,07% και τον έφεραν στο επίπεδο των 4.562 μονάδων.

Με πτωτικές τάσεις (-0,41%)διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου, στις 5.184 μονάδες, αφού ασκούνται σημαντικές πιέσεις στο φαρμακευτικό κλάδο, οι οποίες οφείλονται στα δυσμενή αποτελέσματα της Syntenga.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v