Τηλεπικοινωνίες και πετρελαϊκές πιέζουν την Ευρώπη

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των πιέσεων στις μετοχές των Nokia και Ericsson, καθώς οι αναλυτές αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη τους, ενώ ανησυχίες εκφράζονται για τα κέρδη της BP.

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν πλέον οι ευρωαγορές, με τις μετοχές των εταιριών εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας να οδηγούν την πτώση, ύστερα από την αρνητική αναθεώρηση της κερδοφορίας τους από τους αναλυτές.

Η Ericsson μόνο χθες έχασε το ένα τέταρτο της χρηματιστηριακής της αξίας, ενώ συνεχίζει να διευρύνει και στη συνεδρίαση της Τρίτης τις απώλειές της. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και η μετοχή της φινλανδικής ανταγωνιστικής της Nokia.

Ωστόσο, απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, με την Royal Dutch Petroleum να υποχωρεί περί τις 2 ποσοστιαίες μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της BP Plc., ύστερα από την επικράτηση έντονων ανησυχιών για μείωση των κερδών από τις δραστηριότητες διύλισης.

Την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η ελβετική Syngenta, η οποία υποχωρεί κατά 7,6%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία χημικών φυτοφαρμάκων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v