Αισιόδοξες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας βλέπουν τα έξι κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της χώρας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εκτιμώντας ότι θα αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή σε συνάρτηση με την υψηλή ζήτηση.

Αισιόδοξες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξής της στο δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με τα έξι κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα, καθώς θα αυξηθεί η παραγωγή προκειμένου να καλύψει την υψηλή ζήτηση.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,9% αυτό το έτος και 2,4% το 2003, όπως εκτιμούν τα ινστιτούτα. Στέλεχος του DIW, ενός εκ των ινστιτούτων, σχολίασε ότι η οικονομία θα παρουσιάσει αξιοπρόσεκτο ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο.

Η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη πιθανότατα αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, όπως αποδεικνύει έρευνα του Ifo, ενός εκ των ινστιτούτων. Οι εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων και των Deutsche Telekom αλλά και της BMW, αναμένουν πως οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν αυτό το έτος καθώς ενισχύεται η ζήτηση.

Ο μέσος όρος των μισθών αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,5% αυτό το έτος, αναφέρει η έκθεση των ινστιτούτων. Την προηγούμενη εβδομάδα, το ισχυρό γερμανικό σωματείο IG Metall γνωστοποίησε τις προθέσεις του για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αισιόδοξες είναι και οι προβλέψεις τους όσον αφορά στον πληθωρισμό της ευρωζώνης, τον οποίο και θέλει η ΕΚΤ στο 2%. Τα έξι ινστιτούτα εκτιμούν ότι θα κυμανθεί στο 1,5% αυτό το έτος (για τη γερμανική οικονομία) και στο 1,6% το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v