Τεχνολογική υποχώρηση στην Ευρώπη

Με πτωτικές τάσεις –όπως άλλωστε αναμενόταν- ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την τάση της Wall και των κακών εταιρικών αποτελεσμάτων επιχειρήσεων νέας τεχνολογίας.

Πτωτικά –όπως άλλωστε αναμενόταν- ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, ακολουθώντας την τάση της Wall και των κακών εταιρικών αποτελεσμάτων επιχειρήσεων νέας τεχνολογίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 κινείται με υποχώρηση της τάξεως του 0,21% στις 5207,40 μονάδες, όπως και ο DAX στο –0,22% και τις 5148,82 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του παρισινού δείκτη CAC 40, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,55% πέριξ των 4503,25 μονάδων.

Όπως εκτιμούν οι Ευρωπαίοι αναλυτές, ύστερα και από τη χθεσινή νευρική πορεία στη Wall, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ”ταλαιπωρηθούν” κυρίως από τις μετοχές τεχνολογικών εταιριών –όσες ακολούθησαν πτωτική πορεία στο Nasdaq, αλλά και όσες ανακοίνωσαν οικονομικά αποτελέσματα χαμηλότερα των προσδοκιών.

Πτωτική πορεία, αναμένεται να ακολουθήσουν οι μετοχές των Alcatel (που ανακοίνωσε μειωμένα αποτελέσματα τριμήνου), Ericsson, Nokia, ενώ ανάλογη πορεία προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει –ήδη σημειώνει οριακές απώλειες στην έναρξη- η Vivendi Universal, επηρεασμένη από την ανακοίνωση της AOL Time Warner για τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v