Εταιρίες και ΗΠΑ δίχασαν την Ευρώπη

Με διαφορετικά πρόσημα κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεασμένα από θετικά εταιρικά νέα (Amoazon, Daimler-Chrysler), αλλά και αρνητικά μακροοικονομικά των ΗΠΑ.

Με διαφορετικά πρόσημα κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ενθαρρυμένοι εμφανίστηκαν από τα αποτελέσματα της Amazon o τεχνολογικός κλάδος και από αυτά της Daimler – Chrysler ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ πιέσεις προκάλεσαν οι χαμηλότερες του αναμενομένου παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ.

Με κέρδη κατά 0,52% και στις 5.218 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις τραπεζικές μετοχές και τις μετοχή της GlaxoSmithKline να καταγράφουν κέρδη. Η φαρμακοβιομηχανία παρουσίασε αποτελέσματα, που χαρακτηρίστηκαν από τους αναλυτές ”ανάμικτα”.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση κατά 0,76% στις 4.528 μονάδες, μετά την απρόσμενη πτώση των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τη Vivendi, της οποίας η γενική συνέλευση αναμένεται επεισοδιακή, αναφέρουν παρατηρητές.

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο επίπεδο των 5.162 μονάδων - παρά τα θετικά αποτελέσματα της DaimlerChrysler, επηρεασμένος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τα μακροοικονομικά νέα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v