Υποχώρηση ζημιών α΄ τριμήνου για Amazon

Η αμερικανική εταιρία Amazon ανακοίνωσε για το α΄τρίμηνο του 2002 ζημιές ύψους 23 εκ. δολ. Οι ζημιές αυτές παρουσιάζουν αισθητή μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του 2001(234 εκ. δολ.). Στελέχη της εταιρίας πάντως αισιοδοξούν καθώς αναμένουν αύξηση των πωλήσεων για το έτος κατά 15%.

Υποχώρηση ζημιών α΄ τριμήνου για Amazon
Ζημιές μικρότερες του αναμενόμενου για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία Amazon. Πιο συγκεκριμένα παρουσίασε ζημιές ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων, αισθητά μειωμένες από το αντίστοιχο περσινό ποσό που άγγιξε τα 234 εκατομμύρια δολάρια.

Τα στελέχη της εταιρίας-που δραστηριοποιείται στο χώρο των πωλήσεων μέσω διαδικτύου-αισιοδοξούν πάντως καθώς αναμένουν 15% αύξηση των πωλήσεων για το έτος, γεγονός που σχετίζεται με την εξαίρετη πορεία που ακολουθούν οι πωλήσεις των βιβλίων και των CD’s μέσω του διαδικτύου-(αύξηση της τάξεως του 8%)- αλλά και τη μείωση του κόστους που συμβάλει στην αύξηση του πελατολογίου.

Για το β΄ τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με την εταιρία, οι πωλήσεις υπολογίζονται να κυμανθούν στα 765-815 εκατομμύρια δολάρια αν και αναλυτές του κλάδου θεωρούν ότι ίσως να κινηθούν λίγο χαμηλότερα στα 750,5 εκ. δο΄λάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v