Συζητήσεις Nasdaq – LSE για συγχώνευση

Σε συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται τα χρηματιστήρια Nasdaq και London Stock Exchange, εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και όποια συμφωνία απέχει εβδομάδες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Συζητήσεις Nasdaq – LSE για συγχώνευση
Σε συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται τα χρηματιστήρια Nasdaq και London Stock Exchange, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ”ανθρώπους της αγοράς”.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στο Νο2 χρηματιστήριο των ΗΠΑ και το Νο1 χρηματιστήριο της Ευρώπης, που αν ευοδωθούν θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και οποιαδήποτε συμφωνία απέχει αρκετές εβδομάδες.

Οι ιθύνοντες της αγοράς Nasdaq επιθυμούν διακαώς την υπεραντλαντική επέκταση, καθώς το 35% του συνολικού όγκου των διαπραγματεύσεων έχει στραφεί προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που προσφέρουν φθηνότερες υπηρεσίες. Τη συνεργασία του με άλλες αγορές επιθυμεί όμως και το λονδρέζικο χρηματιστήριο, όπως φανερώνουν οι συζητήσεις με τη Deutsche Boerse, το 2000, που τελικά ναυάγησαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v