Αρνητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικά εξελίσσονται οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα αφενός από την πτώση της Παρασκευής στη Wall και αφετέρου από τις εξελίξεις στο πετρελαϊκό κλάδο και την τεχνολογία.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα αφενός από την πτώση στη Wall και αφετέρου από την αστάθεια των ευρωπαϊκών μετοχών.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 χάνει 0,30% της αξίας του πέριξ των 5143,40 μονάδων, ενώ ανάλογη και η πορεία του DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,31% στις 4984,84 μονάδες. Η μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφεται στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,62% πέριξ των 4425,67 μονάδων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταδιακή υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και την πορεία των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών όπως των BP, Total Fina, οι οποίες αναμένεται να ”πιέσουν” τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Παράλληλα, αρνητική αναμένεται η πορεία τεχνολογικών μετοχών όπως της Nokia και της STMicroelectronics, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους για την πορεία ανάκαμψης των οικονομικών τους μεγεθών κατά το τρέχον έτος, ενώ αναλόγως πτωτική πορεία αναμένεται για την Bayer και την Carrefour.

Αντιθέτως, ώθηση ενδέχεται να δώσουν οι μετοχές των ABN Amro Holding και της Deutsche Bank, καθώς και οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν ικανοποιητικά κέρδη για το α’ τρίμηνο, σε σχέση με τις αρνητικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v