Στο ”κόκκινο” έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο διαμορφώθηκαν οι κυριότερες ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, λόγω κλαδικών κλυδωνισμών, αλλά και μετά από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (IFO) στη Γερμανία. Εξάλλου, αρνητική επιρροή άσκησε το άσχημο ξεκίνημα της Wall.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης επηρεασμένες από κλαδικά νέα, από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (IFO) στη Γερμανία, αλλά και το άσχημο ξεκίνημα της Wall Street.

Στο Λονδίνο, με απώλειες κατά 0,40% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, στις 5.197 μονάδες, ακολουθώντας τον ασφαλιστικό και τον πετρελαϊκό κλάδο, όπως και τη μετοχή της AstraZeneca, της οποίας φάρμακο καθυστερεί να πάρει έγκριση διανομής στις ΗΠΑ.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,59%, για να κλείσει στις 4.455 μονάδες, με αιχμή της πτώσης τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και τη μετοχή της France Telecom, η οποία βρέθηκε να χάνει μέχρι και το 5,3% της αξίας της.

Πτωτικά κινείται και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο επίπεδο των 5.046 μονάδων (-2,21%), δεχόμενο από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης στη γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη (στο 90,5 τον Απρίλιο από 91,5 το Μάρτιο). Διασώζεται η μετοχή της Siemens, της οποίας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου προκάλεσαν εντύπωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v