Alcatel: Διευρύνονται οι απώλειες του τριμήνου

Απώλειες για τέταρτη φορά κατέγραψε η Alcatel, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για το τέταρτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Alcatel: Διευρύνονται οι απώλειες του τριμήνου
Η μειωμένη ζήτηση των προϊόντων τεχνολογικού εξοπλισμού, οδήγησε σε απώλειες για τέταρτη φορά τα αποτελέσματα του τριμήνου της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel, για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η γαλλική εταιρία είχε απώλειες ύψους 836 εκατ. ευρώ (746 εκατ. δολάρια) ή 72 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 210 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Η Alcatel σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα επίπεδα πωλήσεων της βιομηχανίας παραμένουν χαμηλά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψης.

Τόσο η γαλλική εταιρία όσο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές της, στη διάρκεια του περασμένου έτους κατέγραψαν απώλειες ύψους 120 δις. ευρώ, καθώς τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, όπως η France Telecom και η BT Group, περιόρισαν τις δαπάνες τους σε εξοπλισμούς.

Οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν 27% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, στα 4,3 δις. δολάρια. Η εταιρία κατέγραψε λειτουργικές απώλειες ύψους 343 εκατ. ευρώ, ενώ το περασμένο έτος είχε κέρδη 132 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v