Επιστροφή στα κέρδη για την DaimlerChrysler

Το τέλος των απωλειών από την αμερικανική μονάδα, μέσω απολύσεων και κλείσιμο εργοστασίων, σήμανε και την επιστροφή στα κέρδη για την πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, τη DaimlerChrysler.

Επιστροφή στα κέρδη για την DaimlerChrysler
Επέστρεψε στην κερδοφορία η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, DaimlerChrysler, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, καθώς κατόρθωσε να σταματήσει τις απώλειες της αμερικανικής μονάδας, κλείνοντας εργοστάσια και απολύοντας εργαζομένων.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 2,7 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολάρια) ή 2,65 ευρώ ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις απώλειες της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2001. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% στα 36,9 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Γιούργκεν Σρεμπ, πριν από δύο χρόνια διόρισε τον Ντίτερ Ζέτσε ως επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας Chrysler, η οποία είχε ξεκινήσει να καταγράφει απώλειες.

Ο Ζέτσε μείωσε το κόστος, απολύοντας 26.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα σταμάτησε τη λειτουργία των εργοστασίων στον Καναδά και το Μεξικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v