Αρνητικές τάσεις στην Ευρώπη

Απώλειες, που σχετίζονται με την πτώση της Πέμπτης και εταιρικά αποτελέσματα κατέγραψαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, υποχωρώντας από τα κέρδη που είχε νωρίτερα προκαλέσει η άνοδος του αμερικανικού ΑΕΠ.

Αρνητικά ήταν τα πρόσημα κατά το κλείσιμο των ευρωαγορών, αφού οι θετικές επιδράσεις από την άνοδο του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, δεν διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Με απώλειες κατά 0,74%, στις 5.159 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού ο περιορισμ’ός της πτώσης του δείκτη από τις ευχάριστες μακροοικονομικές ειδήσεις ”made in USA” αποδείχτηκε προσωρινός και ενώ εξακολούθησαν οι ελαφρές πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες.

Στο Παρίσι, και ο δείκτης CAC 40, λίγο πριν το κλείσιμο, έχασε την ορμή από το αμερικανικό ΑΕΠ και έκλεισε με οριακές απώλειες 0,07%, στις 4.453 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της EADS, εν μέσω πεποίθησης ότι η ύφεση στον αεροπορικό κλάδο βαίνει προς το τέλος.

Πτωτικά κατά 1,01% (στις 5.003 μονάδες) κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καθώς, όπως σχολιάζουν χρηματιστές, ”οι επενδυτές στέκονται στο περιθώριο μετά τη χθεσινή πτώση και εν μέσω ανησυχίας για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας”.

Απογοητευτικά στοιχεία περιείχε εξάλλου η ανακοίνωση της Bayer, για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, αφού παρά την αύξηση έκτακτων εσόδων, τα λειτουργικά της κέρδη εμφάνισαν πτώση κατά 45,9%, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v