Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές

Νευρικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές, με τους δείκτες του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης να περνούν σε αρνητικό έδαφος, ύστερα από σειρά αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων σε τηλεπικοινωνίες και φαρμακοβιομηχανίες. Αντιστέκεται το Παρίσι.

Μεικτές είναι οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να πιέζονται από αρνητικές εταιρικές ειδήσεις. Σθεναρά σημάδια αντίστασης επιδεικνύει η γαλλική αγορά, προκειμένου να διατηρηθεί στο συν.

Οι ευρωπαϊκές αγορές γρήγορα απώλεσαν τα κέρδη που κατέγραφαν στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς δέχονται έντονες πιέσεις από τα αρνητικά αποτελέσματα εταιριών, που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Στο Λονδίνο, τα κέρδη της Unilever καλά κρατούν. Ωστόσο, το πτωτικό κλίμα επιτείνει ο κλάδος των εταιριών τηλεπικοινωνίας, κυρίως εξαιτίας των έντονων ανησυχιών που προέβαλλαν για άλλη μια φορά σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των εταιριών media, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Pearson.

Στη γαλλική αγορά ο δείκτης προσπαθεί να αντισταθεί με τη βοήθεια κυρίως της EADS, ύστερα από την παραγγελία που δέχτηκε η Airbus από την Cathay Pacific και την αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Ωστόσο, παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εξαιτίας των αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και των ενδείξεων ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν προχωράει με τον ρυθμό που αναμενόταν.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί υπό την πίεση των αποτελεσμάτων της Bayer, η οποία οδηγεί και τις υπόλοιπες μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών σε πτωτική τροχιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v