Αύξηση των κερδών της Deutsche Bank κατά 56%

Σημαντική άνοδο κατά 56% κατέγραψαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, τη Deutsche Bank, ύστερα από την πώληση των μεριδίων συμμετοχής της στις Munich Re και Allianz.

Αύξηση των κερδών της Deutsche Bank κατά 56%
Ενισχυμένα κατά 56% ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα πούλησε τα μερίδια συμμετοχής που διέθετε στις Munich Re και Allianz έναντι 1,1 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν στα 597 εκατ. ευρώ ή 94 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 382 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Η Deutsche Bank στην προσπάθειά της να αυξήσει τα κέρδη και την τιμή της μετοχής της, πουλάει μέρος των επενδύσεων του χαρτοφυλακίου της, ύψους 15 δισ. ευρώ.

Στη διάρκεια του τελευταίου έτους έχασε πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας της, παραμένοντας μια από τις ελάχιστα παραγωγικές τράπεζες της Ευρώπης. Η γερμανική τράπεζα στοχεύει στη μείωση του ετήσιου κόστους κατά 2 δισ. ευρώ από το επόμενο έτος.

Τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 7% στα 7,28 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος υποχώρησε στα 6 δισ. ευρώ από το αντίστοιχο του προηγουμένου έτους, της τάξης των 6,95 δισ. γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v