Χαμηλό εννέα εβδομάδων στις ευρωαγορές

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εννέα εβδομάδων διαμορφώνονται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων των τραπεζών και της διάσπασης προς τα κάτω του κρίσιμου επιπέδου των 1.700 μονάδων στο Nasdaq. Δείτε τις εβδομαδιαίες αποδόσεις του DAX 30 από τη Market ΑΧΕΠΕΥ.

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών σε συνδυασμό με το ήδη αρνητικό κλίμα από την τελευταία συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, οδηγούν τις ευρωαγορές στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα εβδομάδων.

Απώλειες καταγράφουν κυρίως οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, ύστερα και από την πτώση κατά 3% του Nasdaq στο κλείσιμο της εβδομάδας, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες φαίνονται να διαψεύδουν τις προβλέψεις για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Στρατηγικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι η αμερικανική αγορά εμφανίζει ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια, με τον Nasdaq μάλιστα να συνεχίζει την πτωτική πορεία παρά τη διάσπαση του ψυχολογικού φράγματος των 1.700 μονάδων.

Παράλληλα, απώλειες της τάξης του 4% καταγράφουν και οι κορυφαίες εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, Nokia και Ericsson, ενώ και η Siemens υποχωρεί περί το 2,6%, ύστερα από τις αναφορές δημοσιευμάτων που την έφεραν να βρίσκεται κοντά στην εξαγορά τμήματος του ενεργητικού της Motorola.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί και η μετοχή της γαλλικής εταιρίας media, Vivendi Universal, η οποία ανακοίνωσε πως υποπτεύεται ότι στη διάρκεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έλαβε χώρα στη προηγούμενη συνεδρίαση των μετόχων της, τα αποτελέσματα παραποιήθηκαν από hackers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v