Αρνητικό ξεκίνημα λόγω κινητής

Με πτωτικές τάσεις -όπως άλλωστε αναμενόταν- ξεκίνησαν τις συνεδρίασεις της Μ. Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από τα χαμηλότερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίς και τεχνολογίας.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των αναλυτών, για άμεση επιρροή των χαμηλότερων των προδοκιών οικονομικών αποτελεσμάτων κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίς και τεχνολογίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 5144,50 μονάδες, ο DAX κατά 0,35% στις 4990,65, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,44% της αξίας του πέριξ των 4410,99 μονάδων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ακόμη μια φορά η κινητή τηλεφωνία είναι αυτή που ευθύνεται κυρίως για το κλίμα νευρικότητας στην αγορά, καθώς προβλήματα στην ψυχολογία των επενδυτών δημιουργεί η ανακοίνωση εκ μέρους της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας του κλάδου, France Telecom, για μειωμένες πωλήσεις το α’ τρίμηνο και ”πενιχρά κέρδη” το υπόλοιπο του έτους.

Τις αγορές αναμένεται να πιέσει και η μετοχή της Vivendi, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία media παγκοσμίως, που επίσης ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ για το α’ τρίμηνο του έτους, ενώ και η μετοχή του γαλλικού κολοσσού λιανικού εμπορίου Metro, αναμένεται να υποχωρήσει καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Σταθεροποιητικά, ωστόσο αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές των εταιριών, Aventis, BASF και BHP Billiton, ακολουθώντας τη χθεσινή ανοδική πορεία τους που απορρέει από τα καλά οικονομικά τους αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v