Κέρδη τριμήνου για BASF και Aventis

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν δύο από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, με τις BASF και Aventis να ανακοινώνουν αύξηση κερδών για το πρώτο τρίμηνο κατά 72% και 42% αντίστοιχα.

Κέρδη τριμήνου για BASF και Aventis
Αρκετά αυξημένα ήταν τα κέρδη δύο εκ των κορυφαίων της φαρμακοβιομηχανίας, των BASF και Aventis, κατά 72% και 42% αντίστοιχα για το πρώτο τρίμηνο.

H BASF, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός όμιλος χημικών δραστηριοτήτων, αναμένεται να βελτιώσει σε αρκετά σημαντικό βαθμό την κερδοφορία του αυτό το έτος, καθώς οι χαμηλές δαπάνες ώθησαν τα κέρδη του υψηλότερα κατά 72%.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 556 εκατ. ευρώ (502 εκατ. δολάρια) ή 95 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με το ποσό των 323 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Εξάλλου, η γαλλική Aventis παρουσίασε αύξηση κερδών του πρώτου τριμήνου κατά 42%, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων του φαρμάκου Lovenox.

Τα καθαρά έσοδα από τις συνεχείς δραστηριότητες της εταιρίας αυξήθηκαν στα 430 εκατ. ευρώ (389 εκατ. δολάρια) ή 54 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 304 εκατ. ευρώ της περιόδου του προηγουμένου έτους.

Η γαλλική εταιρία εκτιμά ότι οι πωλήσεις πιθανότατα θα αυξηθούν μεταξύ 11% και 12% αυτό το έτος, κυρίως εξαιτίας των υψηλών πωλήσεων τόσο του Lovenox όσο και άλλων φαρμάκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v