Μακροοικονομικά νέα από ΗΠΑ ”σήκωσαν” την Ευρώπη

Τα θετικά μακροοικονομικά νέα από την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αλλά και ειδήσεις από επιμέρους κλάδους, όπως ο πετρελαϊκός και ο φαρμακευτικός, οδήγησαν τους δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε ”πράσινο έδαφος”.

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότερες των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τα θετικά νέα από κλάδους, όπως αυτός των φαρμακοβιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιριών, αλλά και τα ευοίωνα μακροοικονομικά νέα από τη Wall.

Πιέσεις υπέστη για μια ακόμη φορά ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος λόγω των ανησυχιών για την υπερχρεωμένη France Telecom.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε ποσοστιαία άνοδο κατά 0,23% και διαμορφώθηκε στις 5.165 μονάδες, ακολουθώντας τη μετοχή της BP, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Με κέρδη της τάξης του 0,73% έκλεισε ο CAC 40, στο χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 4.462 μονάδες, παρά τις πιέσεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αφού οι ειδήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υπερκέρασαν τις ανησυχίες για τα χρέη της France Telecom.

Απώλειες κατέγραφε νωρίτερα ο γερμανικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, παρασυρμένος από την πτώση της Deutsche Telekom, για να αλλάξει το πρόσημό του –και αυτός- λόγω των υπερατλαντικών μακροοικονομικών νέων. Στις 5.026 μονάδες βρίσκευται αυτή την ώρα ο DAX, εμφανίζοντας ποσοστιαία κέρδη κατά 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v