Άνοδος της ανεργίας στη Γαλλία

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών διαμορφώθηκε η ανεργία στη Γαλλία το Μάρτιο, ενισχύοντας έτσι τις ανησυχίες ότι οι καταναλωτές ίσως να αργήσουν να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Άνοδος της ανεργίας στη Γαλλία
Άνοδο παρουσίασε ο δείκτης της ανεργίας στη Γαλλία το Μάρτιο, διαμορφούμενος μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενάμιση έτους σχεδόν.

Ο αριθμός των ανέργων σημείωσε άνοδο κατά 13.000, σύμφωνα με μετρήσεις του Διεθνούς Εργατικού Οργανισμού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο δείκτης της ανεργίας αυξήθηκε στο 9,1% από το 9% του προηγουμένου μήνα.

Στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων σχολιάζουν ότι οι τελευταίες δεν είναι ακόμη σε θέση ώστε να προσλάβουν νέους υπαλλήλους, ιδιαίτερα μάλιστα αφού η ανάκαμψη ακολουθεί αργό ρυθμό.

Εξάλλου, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε στο υψηλότερο του εννεαμήνου τον Απρίλιο, η αντίστοιχη καταναλωτική τον προηγούμενο μήνα ”κόλλησε” στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε μηνών.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχει κίνδυνος οι καταναλωτές να επιβραδύνουν τις δαπάνες τους εάν ο ρυθμός απωλειών θέσεων εργασίας διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο. Κάτι τέτοιο ωστόσο, θα ”φρενάρει” στην κυριολεξία τις προσπάθειες για ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v