BP: Πτώση 57% των κερδών του πρώτου τριμήνου

Χαμηλότερα κατά 57% ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της BP Plc., της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εισηγμένης πετρελαϊκής εταιρίας, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών αλλά και των δυσμενέστερων συνθηκών της αγοράς διύλισης στη δεκαετία.

BP: Πτώση 57% των κερδών του πρώτου τριμήνου
Πτώση κατά 57% κατέγραψαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της κορυφαίας ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρίας, BP Plc., λόγω της πτώσης των ενεργειακών τιμών αλλά και των δυσμενών συνθηκών της αγοράς.

Τα κέρδη της εταιρίας, εξαιρουμένων των εκτάκτων δαπανών, υποχώρησαν στα 1,58 δισ. δολάρια ή 7 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 3,71 δισ. δολαρίων του πρώτου τριμήνου του 2001.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού κατά μέσο όρο είναι κατά το ένα πέμπτο χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη από τις δραστηριότητες διύλισης υποχώρησαν λόγω του σχετικά θερμού χειμώνα που μείωσε τη ζήτηση.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, λόρδος Μπράουν, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παρά τις σχετικά δυσμενείς αυτές συνθήκες της αγοράς, τα αποτελέσματα της BP αντανακλούν την ικανοποιητική πορεία της εταιρίας καθώς και τις βελτιώσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ίδια σε αρκετούς τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v