Μεικτό το κλίμα στις ευρωαγορές

Νευρικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές, όπου, ενώ οι κλάδοι των χημικών και των φαρμακοβιομηχανιών κινούνται θετικά, τα αποτελέσματα της Metro (λιναικές πωλήσεις), αλλά και της BP, πιέζουν τους δείκτες.

Μεικτές είναι οι τάσεις που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο να προσπαθεί να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο, ενώ το Παρίσι και η Φρανκφούρτη υποχωρούν οριακά.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι ενδείξεις σχετικά με την ανάκαμψη δεν είναι ακόμη ευδιάκριτες, στοιχείο που δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, η ανάκαμψη είναι ήδη ορατή στις τιμές πολλών μετοχών, και αν αυτή αργήσει, οι τελευταίες εμφανίζονται εκτεθειμένες.

Υψηλά κέρδη καταγράφει η μετοχή του γερμανικού ομίλου χημικών, BASF, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για το επόμενο τρίμηνο.

Άνοδο καταγράφει και ο τίτλος της Aventis, μετά από την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας του τριμήνου σε ποσοστό υψηλότερο από ότι αναμενόταν.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της BAT, ύστερα από την ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεών της για το τρίμηνο. Αρνητικό είναι το κλίμα και στις τηλεπικοινωνίες με την Vodafone να υποχωρεί, παρά τα θετικά αποτελέσματα από την France Telecom και τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας Orange.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v