Ευρωαγορές: ”Κλειδί” οι τηλεπικοινωνίες

Οι τηλεπικοινωνίες ήταν για μία ακόμη ημέρα ο κλάδος – ”κλειδί” για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες κινήθηκαν με διαφορετικά πρόσημα. Ρευστοποιήσεις και μετατόπιση σε άλλους κλάδους έλαβαν χώρα σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ τοποθετήσεις σε σχετικές μετοχές κατέγραψε το Λονδίνο.

Με διαφορετικά πρόσημα κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες των ευρωαγορών. ”Χωρίς σημασία για τις αγορές”, εκτιμούν οι αναλυτές ότι ήταν η απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στο 3,25%.

Με κέρδη της τάξης του 0,95% ολοκλήρωσε την ημέρα το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στις 5.174 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε στις τηλεπικοινωνίες, όπου η μετοχή της mmO2 κατέγραψε σημαντική άνοδο.

Με απώλειες 0,92% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Παρίσι, με τους επενδυτές να προτιμούν παραδοσιακές μετοχές, έναντι αυτών της τηλεπικοινωνίας, που ακολουθούν την πτώση της France Telecom. Στις 4.421 μονάδες διαμορφώθηκε ο CAC 40.

Πτωτικά κατά 1,49% κινείται αυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX με τη μετοχή της Deutsche Telekom να σημειώνει απώλειες, καθώς η εν Αμερική θυγατρική της, Voicestream εμφάνισε για το πρώτο τρίμηνο πρόσθετα έξοδα 3,8 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v