Shell: Πτώση 48% των κερδών του α’ τριμήνου

Πτώση 48% (μικρότερη από ό,τι αναμενόταν) κατέγραψαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Royal Dutch/Shell Group, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης των ενεργειακών τιμών.

Shell: Πτώση 48% των κερδών του α’ τριμήνου
Κατά 48% υποχώρησαν τα κέρδη της Royal Dutch/Shell Group, σημειώνοντας πτώση χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν, κυρίως λόγω της πτώσης των ενεργειακών τιμών.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρίας, εξαιρουμένων των εκτάκτων χρεώσεων, μειώθηκαν στα 1,993 δισ. δολάρια σε σχέση με το ποσό των 3,855 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Τα αποτελέσματα αυτά της εταιρίας ήταν ανάλογα με την αντίστοιχη υποχώρηση των κερδών της Exxon Mobil Corp κατά 57% και κατά 57% της BP Plc. Οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλότερες κατά το ένα πέμπτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακόμη, τα κέρδη από την παραγωγή καυσίμων υποχώρησαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Shell, Φιλ Βατς, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, ενώ διατήρησε τους στόχους της Shell για το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v