Deutsche Telekom: Ακριβότερη η έκδοση ομολόγων

Υψηλότερο (από το αρχικά προϋπολογισθέν) αναμένεται το κόστος της έκδοσης ομολόγων, ύψους 7 δισ. δολαρίων, για τη Deutsche Telekom, καθώς οι ανησυχίες για τον κλάδο έχουν ενισχύσει τις αποδόσεις των ομολόγων των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Deutsche Telekom: Ακριβότερη η έκδοση ομολόγων
H Deutsche Telekom, η οποία στη διάρκεια της εβδομάδας ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 7 δισ. δολαρίων, αναμένεται να καταβάλλει περισσότερα προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία του κλάδου έχουν οδηγήσει προς τα άνω τις αποδόσεις των τηλεπικοινωνιακών ομολόγων.

Η απόδοση ύψους 6,625% των ομολόγων αξίας 3,5 δισ. ευρώ της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής, έχει αυξηθεί στο 7,40% τις τελευταίες ημέρες, ποσοστό που είναι κατά 2,29% υψηλότερο από το αντίστοιχο των γερμανικών κυβερνητικών ομολόγων.

Τα ομόλογα της WorldCom έχουν υποχωρήσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών για την πιστοληπτική της ικανότητα, ύστερα και από την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Μπερνάρντ Έμπερς.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα δυσμενής τόσο για τη Deutsche Telekom όσο και για τις υπόλοιπες εταιρίες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Η γερμανική εταιρία, υπό τον CEO, Ρον Σάμερ, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των υπέρογκων χρεών της, που συσσωρεύτηκαν από την εξαγορά της αμερικάνικης VoiceStream Wireless αλλά και των αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς.

Η απόφαση για την έκδοση των ομολόγων ήρθε προκειμένου να κατορθώσει να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή των ήδη υφισταμένων χρεών της.

Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα καθυστέρησε την δημόσια εγγραφή ύψους 10 δισ. ευρώ της μονάδας της κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι γερμανικές αρχές το Φεβρουάριο δεν ενέκριναν τα σχέδιά της για την πώληση καλωδιακών δικτυακών συστημάτων ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v