Πτώση σε CAC και DAX από τηλεπικοινωνίες

Αντίρροπα κινήθηκαν στη συνεδριαση της Μ. Παρασκευής οι ευρωαγορές. Απώλειες προκάλεσαν σε Παρίσι και Φρανκφούρτη οι ειδήσεις από τη Vodafone, ενώ ανοδικά έκλεισε το Λονδίνο στηριγμένο σε τράπεζες και πετρελαϊκές.

Με διαφορετικά πρόσημα κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Μ. Παρασκευής οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στηριγμένος στις μετοχές πετρελαϊκών εταιριών και τραπεζών, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από τα πρωινά του κέρδη μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών νέων,

Πιέσεις ασκήθηκαν για μία ακόμη ημέρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, καθώς η Vodafone ανακοίνωσε περικοπές στα έσοδα από τις επιχειρήσεις της στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, εν μέσω διογκούμενων ανησυχιών για τα χρέη των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, αλλά και επερχόμενης χαμηλής τους κερδοφορίας. Στις μονάδες και το έκλεισε ο γαλλικός δείκτης.

Με απώλειες της τάξης του διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με τη μετοχή της Deutsche Telekom να καταγράφει χαμηλό όλων των εποχών, μετά τα νέα από τη Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v