Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τις συνεδριάσεις της Δευτέρας οι κεφαλαιαγορές του Παρισίου και της Φρανκφούρτης, ενώ η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τις συνεδριάσεις της Δευτέρας οι κεφαλαιαγορές στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτη, ενώ η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή.

Ο γενικός δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε ανοδικά κατά 0,18% προσεγγίζοντας τις 4891,17 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 4367,26 μονάδες, κερδίζοντας 0,33%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κλίμα ήταν εξ’ αρχής θετικό ιδιαιτέρως στη Γαλλία, όπου την αγορά επηρέασε θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που απέκλεισε από την προεδρία το ακροδεξιό κόμμα του Ζαν Μαρί Λεπέν, ικανοποιώντας και τους επενδυτές.

Το θετικό κλίμα ενισχύθηκε από την καλή -σε αντίθεση με την προηγούμενη Παρασκευή- πορεία των τεχνολογικών μετοχών, πορεία που ακολουθούν οι μετοχές νέας τεχνολογίας και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μετοχές που έδωσαν το στίγμα αυτή της Alcatel (+1,43%), της France Telecom (+0,79%), αλλά και της Orange (+1,20%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v