Η Wall παρασύρει τις ευρωπαϊκές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο -όπως άλλωστε αναμενόταν- ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την κακή χθεσινή πορεία του Nasdaq.

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις που τα ήθελαν να επηρεάζονται κυρίως από την κακή χθεσινή πορεία στη Wall.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 -που χθες παρέμεινε κλειστός- χάνει 0,18% πέριξ των 5193,70 μονάδων, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,66% στις 4848,58 μονάδες. Μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφει ο παρισινός CAC 40, χάνοντας 1,17% πέριξ των 4316,24 μονάδων.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι ευρωπαϊκές αγορές –επηρεασμένες και από τη χθεσινή άσχημη πορεία της Wall- αναμένεται να κινηθούν σε υποτονικό κλίμα, με μετοχές σηματωρούς αυτές των Nokia, Alcatel και Vodafone, που υποχώρησαν σημαντικά χθες στο Nasdaq.

Αναλόγως πτωτική πορεία εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών όπως της BP και της Shell, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών πετρελαίου από την ύφεση της κατάστασης στη Μ. Ανατολή και την ανακοίνωση του Ιράκ ότι επιστρέφει στην εξαγωγική δραστηριότητα.

Κινητικότητα αναμένεται στη μετοχή της γαλλικής BNP Paribas, η οποία ανακοίνωσε μεν υποχώρηση κερδών κατά 19% για το α’ τετράμηνο του έτους, ωστόσο μικρότερη των αρχικών προβλέψεων των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v