Ανάκαμψη μετά την πτώση στην Ευρώπη

Με κέρδη ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι μετά την απότομη πτώση των τελευταίων ημερών, θα ακολουθήσει τάση διόρθωσης σήμερα.

Ανοδικό το ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές, που επαληθεύει τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι μετά την απότομη πτώση των τελευταίων ημερών, θα ακολουθήσει τάση διόρθωσης σήμερα.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 κερδίζει 0,71% στις 5156,20 μονάδες, ο DAX 1,04% στις 4922,52 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 1,13% πλησιάζοντας τις 4345,94 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές θα υπάρξει κινητικότητα, ιδιαιτέρως όσον αφορά στις μετοχές ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεφωνίας, όπως των Nokia, Alcatel και Cisco –η οποία ανακοίνωσε και καλά οικονομικά αποτελέσματα. Οι μετοχές των κλάδων αυτών, καθώς άγγιξαν τα ”χαμηλά” τους τον τελευταίο καιρό, έχουν καταστεί ελκυστικές και οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα θα αλλάξει άρδην.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα αποθέματα μειώθηκαν, ενώ πιέσεις δέχεται ήδη από το ξεκίνημα η Commerzbank, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου που ανακοίνωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v