Μικτό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ξεκίνησε με απώλειες, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλονται σε ρευστοποιήσεις χθεσινών κερδών.

Μικτά συναισθήματα προκαλεί το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ξεκίνησε με απώλειες, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλονται σε ρευστοποιήσεις χθεσινών κερδών.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,12% και βρίσκεται στις 5215,40 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 0,30% πέριξ των 4417,41 μονάδων. Αντίθετα, ο DAX ξεκίνησε με απώλειες 0,13% πλησιάζοντας τις 5021,99 μονάδες.

Ωστόσο, οι αναλυτές που τοποθετούν τις απώλειες του DAX σε ρευστοποιήσεις κερδών, διατυπώνουν θετικές εκτιμήσεις για τη σημερινή πορεία των μετοχών υψηλής τεχνολογίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, απόρροια της χθεσινής εκτόξευσης του Nasdaq.

Οι μετοχές που θα καθορίσουν το κλίμα αναμένεται να είναι αυτές των STMicroelectronics, Alcatel, ASML Holding, οι οποίες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Nasdaq σημείωσαν τα υψηλότερα κέρδη του τελευταίου 18μήνου.

Παράλληλα, ικανοποιητικά αναμένεται να κινηθούν και άλλες ευρωπαϊκές μετοχές όπως οι Royal & Sun Alliance Insurance Group και Alitalia (που εξέφρασε ενδιαφέρον για νέο γύρο εξαγορών), ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές το κλίμα δεν πρόκειται να διαταραχθεί από πλευράς Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας την ευκαιρία στην οικονομία να ανακάμψει περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v