Σημαντικά κέρδη έφερε η Cisco στις ευρωαγορές

Έντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές της Ευρώπης στη σημερινή συνεδρίαση. Τα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής Cisco, το άνοιγμα της Wall, αλλά και νέα από τηλεπικοινωνιακές εταιρίες δημιούργησαν το απαραίτητο κλίμα για την άνοδο.

Έντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, γεγονός που συνδέεται με την σημαντική άνοδο που καταγράφει ο δείκτης Nasdaq αλλά και με τα αποτελέσματα της Cisco.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ανοδικά κατά 1,74% (στις 5.209 μονάδες0, ωθούμενος κυρίως από τις θετικές ανακοινώσεις της Cisco αλλά και την άνοδο των μετοχών των BP και Vodafone οι οποίες, όπως τονίζουν αναλυτές, ”αναπλήρωσαν” τα χθεσινά χαμένα κέρδη.

Στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η αναβάθμιση της μετοχής της ARM Holdings (σε ”αγορά” από ”απόδοση αντίστοιχη της αγοράς”) από την Deutsche Bank.

Στην Γαλλία, ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος και τα αποτελέσματα της Cisco ”εκτόξευσαν” υψηλότερα το δείκτη CAC-40 κατά 2,50%, στις 4.404 μονάδες. Τον ”τόνο” έδωσε επίσης η Alcatel, που σύμφωνα με αναλυτές ευνοήθηκε περισσότερο από τις ανακοινώσεις της Cisco, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της France Telecom και της Orange.

Στη Γερμανία, αυτή την ώρα, ο δείκτης Dax καταγράφει κέρδη ύψους 2,73%, κινούμενος πάνω από τις 5.000 μονάδες-παρά τα αρνητικά ”νέα” από τη βιομηχανική παραγωγή- κυρίως λόγω του ανοδικού ”ράλι” που ακολουθεί ο δείκτης Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v