Βρετανία: Στο χαμηλότερο της 20ετίας η μεταποίηση

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εικοσαετίας διαμορφώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Βρετανία το Μάρτιο, καθώς ο ρυθμός της ανάκαμψης της οικονομίας έχει διατηρήσει τις παραγγελίες και τις τιμές σε χαμηλό επίπεδο.

Βρετανία: Στο χαμηλότερο της 20ετίας η μεταποίηση
Την υψηλότερη ετήσια πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι ετών κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Βρετανία το Μάρτιο, καθώς ο σχετικά χαμηλός ρυθμός ανάκαμψης διατηρεί τις παραγγελίες και τις τιμές σε χαμηλό επίπεδο.

Η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε 0,8% το Μάρτιο, ύστερα από την άνοδο κατά 0,2% που κατέγραψε το Φεβρουάριο, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος η πτώση ήταν της τάξης του 6,8%. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει παρατηρηθεί από τον Ιούνιο του 1981.

Οι κύριοι λόγοι για την υποχώρηση αφορούν κυρίως στην πτώση της παραγωγής χημικών και εξοπλισμού μεταφορών. Η χημική παραγωγή μειώθηκε κατά 2,9% το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ η παραγωγή εξοπλισμού μεταφορών υποχώρησε 1,9% για την ίδια περίοδο.

Ο μεταποιητικός κλάδος αντιστοιχεί στο 80% της βρετανικής βιομηχανικής παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και την παραγωγή των ορυχείων και των δημοσίων υπηρεσιών. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,4% το Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα αρνητικά αυτά στοιχεία έχουν εγείρει νέες ανησυχίες σχετικά με το ότι το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου μπορεί να διαμορφωθεί σε χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχικές προβλέψεις του 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v