Γερμανία: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

Πτώση 0,8% για πρώτη φορά στους τελευταίους 4 μήνες κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το Μάρτιο, έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,4%, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης του κατσκευαστικού τομέα. Σε ετήσια βάση η πτώση ανέρχεται στο 4%

Γερμανία: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής
Στο 0,8% ανήλθε η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας για το μήνα Μάρτιο, καταγράφοντας πτώση για πρώτη φορά στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,4%.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η παραγωγή στα εργοστάσια, τις κατασκευές και τα ορυχεία, μειώθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής ανέρχεται στο 4%.

Οι παραγγελίες εργοστασίων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκαν για τρίτη φορά το Μάρτιο, ενώ η ανεργία ακολούθησε ανοδικό ρυθμό για 15ο μήνα, στη διάρκεια των τελευταίων 16.

Επιπλέον, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη γερμανική βιομηχανικη παραγωγή αυτού του μήνα, καθώς 89.000 εργαζόμενοι απέχουν από την εργασία τους σε εταιρίες όπως η Bosch και η Porsche.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η DaimlerChrysler έχασε τα δύο τρίτα της παραγωγής της στο εργοστάσιο της Mercedes στο Baden-Wuerttemberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v