Ευρώπη: Απώλειες από ρευστοποιήσεις και τράπεζες

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Παρίσι και Φρανκφούρτη ρευστοποίησαν κέρδη από το τεχνολογικό ράλι της Τετάρτης, ενώ η υποβάθμιση των τραπεζών από την UBS οδήγησε χαμηλότερα το Λονδίνο.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι κυριότερες των ευρωαγορών. Η υποβάθμιση του τραπεζικού τομέα στο Λονδίνο και οι ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών, από την τεχνολογική άνοδο της Τετάρτης, σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, πίεσαν τις αγορές.

Με υποχώρηση κατά 0,22% έκλεισε ο FTSE 100, στις 5.197 μονάδες, μετά την υποβάθμιση των τραπεζών από τη UBS και ενώ η μετοχή της Logica έχασε το 12,4% της αξίας της, αφού το deal με την ισπανική Telefonica δεν περιλαμβάνει υπηρεσίες νέας γενιάς, αφήνοντας ”ελεύθερο χώρο” στους ανταγωνιστές.

Με απώλειες 0,39% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο CAC 40, στις 4.386 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν την Τετάρτη οι τηλεπικοινωνίες. Το 3,6% της αξίας της έχασε η France Telecom.

Πτωτικά κατά 1,42% κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (στις 4.957 μονάδες), με τη μετοχή της Infineon να δίνει το ρυθμό και καθώς οι βασικοί δείκτες της Wall δεν φαίνονται ικανοί να περάσουν στο ”πράσινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v