Συνεργασία Telefonica και Vivendi στα media

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις απώλειες, οι ισπανικές ανταγωνιστικές εταιρίες ψηφιακής δορυφορικής τηλεόρασης, Telefonica και Sogecable, αποφάσισαν να συνεργαστούν όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Συνεργασία Telefonica και Vivendi στα  media
Σε στρατηγική συμμαχία προχώρησαν η Telefonica και η Sogecable, η ισπανική μονάδα media της Vivendi, προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειές τους από τις δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης.

Η συμφωνία μεταξύ της Telefonica, της μεγαλύτερης ισπανικής εταιρίας, και της Sogecable, την οποία ελέγχουν η γαλλική Vivendi Universal και η Prisa, μια ισπανική εταιρία media, αφορά στη δημιουργία μιας νέας μονάδας συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ισπανία με πάνω από 2,5 εκατ. συνδρομητές και πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.

Η Telefonica εδώ και καιρό είχε αναζητήσει μια συγχώνευση, αντιλαμβανόμενη ότι η ισπανική αγορά είναι πολύ μικρή για την ύπαρξη ανταγωνιστικών εταιριών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η Telefonica και οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι της Via Digital, της συνδρομητικής εταιρίας της πρώτης, συμφώνησαν να συνεισφέρουν στην αύξηση κεφαλαίου κατά 23% της Sogecable. H Telefonica, η Vivendi Universal και η Prisa θα ελέγχουν ισόποσα μερίδια της νέας εταιρίας.

Η συμφωνία εμφανίζεται να έχει τις ευλογίες της ισπανικής κυβέρνησης, αν και πρέπει να λάβει την έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της Ισπανίας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης παντού στην Ευρώπη έχουν καταπραΰνει τις αντιρρήσεις των κυβερνήσεων για συγχωνεύσεις στον κλάδο των media.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v