Pirelli: Με ζημίες έκλεισε το πρώτο τρίμηνο

Ζημίες κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο η ιταλική Pirelli, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία καλωδίων και η τρίτη μεγαλύτερη ελαστικών, καθώς υποχώρησε η ζήτηση ελαστικών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Pirelli: Με ζημίες έκλεισε το πρώτο τρίμηνο
Αρνητικό ήταν το πρώτο τρίμηνο για την Pirelli, κατασκευάστρια εταιρία καλωδίων και ελαστικών, καθώς ανακοίνωσε ζημίες, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης των προϊόντων της.

Η εταιρία είχε ζημίες της τάξης των 37 εκατ. ευρώ (33,5 εκατ. δολάρια), σε σχέση με τα κέρδη 149 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις της περιόδου υποχώρησαν κατά 13% στα 1,69 δισ. ευρώ.

Η οικονομική επιβράδυνση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η Pirelli κατέχει την τρίτη θέση προμήθειας καλωδίων και εξοπλισμού οπτικών ινών, έχει περιορίσει τα κέρδη της ιταλικής εταιρίας, κυρίως λόγω της περικοπής των εξοπλιστικών δαπανών.

Οι καταναλωτές αγόρασαν λιγότερα αυτοκίνητα, πλήττοντας τις πωλήσεις ελαστικών της Pirelli, ενώ και οι τιμές των καλωδίων που χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες ενέργειας παρέμειναν χαμηλές, καθώς οι τελευταίες προσπαθούν να περιορίσουν το κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v