Αρνητικό άνοιγμα λόγω τεχνολογίας στην Ευρώπη

Με καθοδικές τάσεις ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεασμένα κυρίως από την υποχώρηση τεχνολογικών μετοχών.

Αρνητικό το κλίμα στο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επηρεασμένες από την υποχώρηση τεχνολογικών μετοχών, ξεκίνησαν με αρνητικά πρόσημα.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 5180,30 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 0,47% πέριξ των 4943,12. Ίδιο σκηνικό και στη Γαλλία με τον CAC να βρίσκεται στο -0,43% και τις 4368,03 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εντελώς διαφορετικό αναμένεται το κλίμα σήμερα όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες –σε σχέση με δύο ημέρες πριν- καθώς ο εν λόγω κλάδος εκτιμάται ότι θα ”ταλαιπωρήσει” τις ευρωπαϊκές αγορές για ακόμη μια φορά.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι πιέσεις θα δεχτούν μετοχές όπως οι Vivendi, Nokia, Vodafone, Logica, που ακολούθησαν νευρική πορεία χθες στο Nasdaq. Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν ότι δεν έχει εξαλειφθεί η επενδυτική ανησυχία που εστιάζεται στο γεγονός ότι η κρίση στα dot.coms και γενικότερα στη νέα οικονομία δεν έχει παρέλθει.

Μικρή άνοδος αναμένεται για τις πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την ανοδική πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου, ενώ θετικά κινείται ήδη από το ξεκίνημα η μετοχή της British Sky Broadcasting Group, που ανακοίνωσε μείωση των ζημιών της το α’ τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v