Θετικά η Ευρώπη ενόψει της Wall (update)

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει του ανοδικού ανοίγματος που προμηνύουν τα Futures για τη σημερινή συνεδρίαση της Wall. Διαβάστε τους πίνακες με τις εβομαδιαίες αποδόσεις των μετοχών του XETRA DAX 30 από την Market ΑΧΕΠΕΥ.

Με διαφορετικά πρόσημα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, επηρεασμένοι κυρίως από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο οποίος σε Λονδίνο και Παρίσι προκαλεί εκ νέου ανησυχία, ενώ στη Φρανκφούρτη έρχεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ως υποτιμημένος.

Πτωτικά κατά 0,05% κινείται ο δείκτης FTSE 100, στο επίπεδο των 5.168 μονάδων, με πωλήσεις να εντοπίζονται στις μετοχές της Vodafone και της Cable & Wireless, ενώ οι αναλυτές ανησυχούν για τα επικείμενα αποτελέσματα της British Telecom.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 καταγράφει πτώση κατά 0,09% (στις 4.326 μονάδες), με την τιμή της μετοχής της France Telecom να εμφανίζει υπολογίσιμη κάμψη.

Ανοδικά κατά 0,24% κινείται ο δείκτης DAX στο γερμανικό χρηματιστήριο, με αιχμή της ανόδου μετοχές, όπως αυτή της Deutsche Telekom, που νωρίτερα κατέγραψε νέο χαμηλό όλων των εποχών, στα 12,02 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v