British Telecom: Απολύει 2.200 εργαζομένους

Σε περικοπές προσωπικού κατά 2.200 άτομα σκοπεύει να προβεί η εταιρία τηλεπικοινωνιών British Telecom. Οι εν λόγω απολύσεις θα προέλθουν από τη BT Ignite, η οποία αποτελεί θυγατρική της BT και δραστηριοποιείται στο κλάδο παροχής υπηρεσιών.

British Telecom: Απολύει 2.200 εργαζομένους
Περικοπές προσωπικού ανήγγειλε η British Telecom σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος της . Οι συγκεκριμένες απολύσεις, ύψους 2.200 ατόμων, θα προέλθουν από τη BT Ignite, τη θυγατρική της εταιρίας που δραστηριοποιείται στο τομέα παροχής υπηρεσιών.

Η BT Ignite απασχολεί ανά την Ευρώπη 17.000 εργαζομένους εκ των οποίων οι 13.000 δραστηριοποιούνται στην Αγγλία., ενώ για τους εννέα μήνες που ολοκληρώθηκαν το περασμένο Δεκέμβριο κατέγραψε απώλειες EBITDA ύψους 94 εκατομμυρίων στερλινών ( 137 εκ. δολ.).

Η BT έχει ”δημιουργήσει” ένα δίκτυο 35.000 μιλίων που συνδέει 290 πόλεις ανά την Ευρώπη, αναμένοντας αύξηση στη ζήτηση ”μεταφοράς” δεδομένων, οι εξελίξεις όμως ως τώρα δεν φαίνεται να την επιβεβαιώνουν.

Αναλυτές του κλάδου αναφέρουν πως ο πρόεδρος της BT δέχεται πιέσεις από ”μεγαλομετόχους” για να προχωρήσει στην πώληση ορισμένων θυγατρικών της, καθώς θεωρούν πως αποτελούν ”βαρίδι”, επιβαρύνοντας τα οικονομικά στοιχεία της ”μητρικής” εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v