Θετικές ενδείξεις για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη

Αμετάβλητος έμεινε στο 1,6% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Απρίλιο, παραμένοντας εντός των προδιαγραφών της ευρωζώνης. Ανοδικά κατά 0,5% κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Μ. Βρετανία τον ίδιο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Σεπτέμβριο του 2000.

Θετικές ενδείξεις για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη
Θετικές για την ανάκαμψη είναι οι τελευταίες μακροοικονομικές ειδήσεις από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Γερμανία ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, ανακοινώθηκε για τον Απρίλιο αμετάβλητος, ενώ σε επίπεδο έτους διαμορφώνεται στο 1,6%, παραμένοντας στα πλαίσια των κριτηρίων σύγκλισης.

Αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ανατολική Γερμανία κινήθηκε ανοδικά για τον Απρίλιο κατά 0,1%, ενώ σε επίπεδο έτους διαμορφώθηκε στο 1,5%. Ο ίδιος δείκτης στη Δυτική Γερμανία ήταν στο +0,1% τον Απρίλιο, ενώ διαμορφώθηκε στο +1,6% σε ετήσια βάση.

Εξάλλου, οι τιμές παραγωγού στη Μ. Βρετανία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το Σεπτέμβριο του 2000 και διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο στο +0,5%, έναντι ανόδου κατά 0,2% το Μάρτιο και ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για +0,2%.

Η είδηση χάρισε αισιοδοξία στους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν την αύξηση των παραγγελιών από τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο έτος οι παραγωγοί περιέκοψαν την παραγωγή κατά 2,3% το μεγαλύτερο ποσοστό σε διάστημα 10 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v