Αρνητικές ανακοινώσεις ”πιέζουν” τις ευρωαγορές

Πολύπλευρες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της βρετανικής εταιρίας Logica για τα κέρδη του έτους, αλλά και την υποβάθμιση που δέχτηκαν τόσο η Vodafone όσο και η Deutsche Bank από UBS και S&P αντίστοιχα.

Έντονα αρνητικό κλίμα έχει δημιουργηθεί στις ευρωαγορές, εξαιτίας της αρνητικής προειδοποίησης για τα κέρδη της Logica από την ίδια την εταιρία, αλλά και την υποβάθμιση των Vodafone και Deutsche Bank από UBS και S&P αντίστοιχα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν τις απώλειες που κατέγραφαν από την έναρξη ήδη της συνεδρίασης, καθώς οι τελευταίες ειδήσεις κάθε άλλο παρά θετικές είναι για αυτές.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές της βρετανικής εταιρίας πληροφορικής Logica καταγράφουν απώλειες έως και 25%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα ενοποιημένα κέρδη του έτους θα είναι σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του προηγουμένου.

Επιπλέον, αρνητικά επέδρασε στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και η προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, Vodafone, από τον ελβετικό οίκο UBS Warburg.

Οι μετοχές της Vodafone καταγράφουν απώλειες περί το 3% στις 104,7 πένες μετά από την ανακοίνωση της UBS Warburg, η οποία περιέκοψε την τιμή στόχο στις 140 πένες από την προηγούμενη εκτίμηση των 225 πενών.

Εξάλλου, αρνητική ήταν και η επίδραση της υποβάθμισης της Deutsche Bank στο ΑΑ- από το ΑΑ στην οποία προχώρησε η Standard & Poor’s, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών της τελευταίας για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τις δυσμενείς συνθήκες των αγορών, που αναμένεται να περικόψουν την κερδοφορία.

Στη βρετανική αγορά η επίδραση της Logica είναι καταλυτική, οδηγώντας σε απώλειες και τις υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την CMG να υποχωρεί κατά 8,9% και την Sage κατά 5%.

Στο Παρίσι η Cap Gemini καταγράφει απώλειες κατά 5%, ύστερα και από την ανακοίνωση της Logica, ενώ πτώση κατά 4% σημειώνουν και οι μετοχές της France Telecom.

Στην αγορά της Φρανκφούρτης οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου σημειώνουν τις υψηλότερες απώλειες, με την Infineon να υποχωρεί κατά 3,5% και την Deutsche Telekom να καταγράφει πτώση κατά 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v